Βλαντίμιρ Νικολάγιεβιτς Μέγκρε

Ο Βλαντίμιρ Νικολάγιεβιτς Μέγκρε γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1950 στην Ουκρανία, στο χωριό Κουζνιτσί  της Περιφέρειας Γοροντνιάνσκι, Νομός Τσερνίγκοφ. Σήμερα είναι ένας γνωστός επιχειρηματίας,  συγγραφέας και δημιουργός της σειράς βιβλίων «Οι Kέδροι της Ρωσίας που κουδουνίζουν».

Το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων το πέρασε με τη γιαγιά του, την Ευφρόσυνια Βερχούσα, η οποία στο χωριό της εργαζόταν ως θεραπεύτρια. Ξεκίνησε να ζει ανεξάρτητα από πολύ μικρός, φεύγοντας από το πατρικό του σπίτι μόλις στα 16 του χρόνια. Το 1974 μετοίκησε στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ και προσελήφθη από το περιοδικό «Νοβοσιμπίρσκ ομπλφώτο» ως κύριος φωτογράφος.

Στις αρχές της Περεστρόικα ήταν Πρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ένωσης Επιχειρηματιών της Σιβηρίας. 

Στα 1994-95 οργάνωσε με έξοδά του δυο αποστολές ευρείας κλίμακας στο ποτάμι Ομπ με καράβια γλυκών νερών της γραμμής Νοβοσιμπίρσκ-Σαλεχάρντ-Νοβοσιμπίρσκ. Εκεί, στη σιβηρική τάιγκα, έγινε η συνάντηση του με την Αναστασία, η οποία άλλαξε όλη τη ζωή του.

Έγραψε 9 βιβλία στην περίοδο 1996 έως 2006 (σειρά «Οι κέδροι της Ρωσίας που κουδουνίζουν»: «Αναστασία», «Οι κέδροι της Ρωσίας που κουδουνίζουν», «O Xώρος της Aγάπης», «H Δημιουργία», «Ποιοι είμαστε τελικά;», «Tο βιβλίο της Προγονικής Γραμμής», «H Ενέργεια της Zωής», «O Νέος Πολιτισμός», «Τελετουργίες Aγάπης»). Η συνολική κυκλοφορία των βιβλίων, τα οποία έχουν μεταφραστεί πλέον σε πάνω από 20 γλώσσες, έφτασε τα 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Το 2010 κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «Ανάστα». 

Το 1999 ο Β. Μέγκρε δημιούργησε το Ίδρυμα Πολιτισμού Βλαντίμιρσκι για την προώθηση του οράματος της «Αναστασίας» και την ιστοσελίδα www.anastasia.ru.

Ο Β. Μέγκρε πραγματοποιεί συχνά συνεντεύξεις για τον τύπο και τους αναγνώστες στη Ρωσία και στο εξωτερικό.