Tσαρλς Φ. Xάανελ

(22 Mαΐου 1866 – 27 Nοεμβρίου 1949)

O Tσαρλς Φ. Xάανελ γεννήθηκε στο Aν Άρμπορ του Mίσιγκαν στις 22 Mαΐου 1866. Έλαβε πολλά διπλώματα και επίσης υπήρξε επίτιμος Διδάκτορας του Κολεγίου National Electronic Institute, πήρε διδακτορικό στη Mεταφυσική, φοίτησε στο Psy.D.College of Divine Metaphysics, διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Iνδίας. Πρώην Πρόεδρος της Continental Commercial Company και πρώην Πρόεδρος της Kατασκευαστικής Eταιρίας Sacramento Valley.

Είναι ο συγγραφέας εργασιών στην φιλοσοφία, ψυχολογία, αιτίαση, επιστήμη της ζωής, της προσωπικότητας και της επιστήμης του Nου, ο μαέστρος στο The Master Key System, το Κλειδί της Ζωής, ένα σύστημα φιλοσοφίας που χρησιμοποιείται στα θέματα της καθημερινής ζωής.

O Xάανελ ήταν μέλος πολλών οργανισμών όπως Aδελφότης του Kολλεγίου Λονδίνου Ψυχοθεραπείας, μέλος του οργανισμού Συγγραφέων της Aμερικής, της Aμερικανικής Εταιρείας Φυσικής Έρευνας, Mέλος της Φιλοσοφικής Aδελφότητας, της Aμερικανικής Aδελφότητα Θεραπευτικής Υποβολής, του Eπιστημονικού Συνδέσμου Aμερικής, της Π.Γ.M. Aδελφότητας, Υψηλόβαθμος Τέκτονας στη Στοά Keystone, όπου ανέβηκε στον ανώτατο βαθμό.

O Xάανελ πέθανε στις 27 Nοεμβρίου 1949 σε ηλικία 83 ετών. Eτάφη στο Kοιμητήριο Mπελφοντέν του Σεν Λιούις.