Γίνετε οι εκδότες σας

Εισαγωγή

     Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάτι να πούμε. Ένα ποίημα, μία ιδέα, μία ιστορία, μία άποψη. Και αυτό που θέλουμε να πούμε να είναι σοβαρό, να είναι φροντισμένο, να έχει την εμφάνιση και την παρουσίαση που του αρμόζει. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε αυτό το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι να εκδώσουμε το έργο μας.

     Η παραγωγή ενός συγγραφικού έργου είναι σαν να λέμε η συσκευασία του προϊόντος. Αν και δε χαρακτηρίζει το περιεχόμενο, μία ελκυστική συσκευασία μπορεί να βοηθήσει ένα καλό προϊόν να αναδειχθεί. Έτσι και με την παραγωγή μίας έκδοσης – ένα βιβλίο, ένα μυθιστόρημα, μία ποιητική συλλογή θα πρέπει να έχουν την εμφάνιση και την αισθητική που θα αναδείξει το περιεχόμενό τους.

     Μέχρι σήμερα τη διαδικασία αυτή την αναλάμβαναν αποκλειστικά οι εκδοτικοί οίκοι. Ο συγγραφέας έστελνε το έργο του, περίμενε ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα μέχρι να απαντήσει ο εκδοτικός οίκος, ο οποίος, με αποκλειστικό κριτήριο την εκτιμώμενη εμπορικότητα του έργου, απαντούσε (συνήθως αρνητικά) στο συγγραφέα. Και φυσικά, ένας νέος συγγραφέας είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσει την καριέρα του υπό αυτές τις συνθήκες, καθώς η εμπορικότητά του δεν είναι διασφαλισμένη εκ των προτέρων.

     Όμως, η αξία που έχει το έργο για τον κάθε συγγραφέα προσωπικά δεν μπορεί να κοστολογηθεί τόσο εύκολα. Και η δυνατότητα να δει κανείς το έργο του ολοκληρωμένο όπως το έχει οραματιστεί πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους.

Υπηρεσίες

     Για το λόγο αυτό, οι Εκδόσεις Κίνητρο  με το πακέτο υπηρεσιών «Γίνετε οι Εκδότες σας!» σας δίνουν την ευκαιρία να γίνετε εσείς οι προσωπικοί σας εκδότες! Πλέον έχετε τη δυνατότητα να εκδώσετε τα έργα σας με βάση τις δικές σας ανάγκες προβολής και διάδοσης των ιδεών σας, όπως τα φανταζόσασταν τη στιγμή που τα γράφατε, διατηρώντας τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας παραγωγής σε όλα τα στάδια της έκδοσης. Εμείς σας προσφέρουμε, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας:

Σελιδοποίηση:

     Η διαδικασία του στησίματος του βιβλίου. Εσείς επιλέγετε τις διαστάσεις της έκδοσης, εμείς στήνουμε το κείμενο ανάλογα με τα κεφάλαια ή το περιεχόμενό του.

Γλωσσική Επιμέλεια:

     Ο έλεγχος του βιβλίου για ορθογραφικά, γραμματικά, συντακτικά και νοηματικά λάθη. Μία δεύτερη ματιά είναι πάντα απαραίτητη.

Στήσιμο Εξώφυλλου - Οπισθόφυλλου:

     Επιλέγουμε και ετοιμάζουμε το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του βιβλίου σας ανάλογα με το περιεχόμενο ή τις δικές σας προτάσεις.

Εκτύπωση:

     Θέλετε ένα αναμνηστικό άλμπουμ με προσωπικές σας στιγμές με την οικογένειά σας σε λίγα αντίτυπα; Θέλετε ένα βιβλίο για την τάξη που διδάσκετε σε μερικές δεκάδες αντίτυπα; Θέλετε να πουλήσετε το βιβλίο σας μέσω της προσωπικής σας ιστοσελίδας και χρειάζεστε εκατοντάδες αντίτυπα; Έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε το μέγεθος της εκτύπωσης ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες και οικονομικές δυνατότητες.

ISBN

     Θέλετε η έκδοσή σας να είναι καταχωρημένη και επίσημα στην Εθνική Βιβλιοθήκη και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου; Το αναλαμβάνουμε εμείς!

Προώθηση

     Θέλετε να πουλήσετε το βιβλίο σας; Θέλετε όλοι να γνωρίζουν ότι έχετε εκδώσει τα έργα σας; Αναλαμβάνουμε την προώθηση και την πώληση του βιβλίου μέσω της ιστοσελίδας των Εκδόσεων Κίνητρο, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, έτοιμη για ανάγνωση σε φορητούς υπολογιστές και ταμπλέτες. Επιπλέον, εάν επιθυμείτε ετοιμάζουμε και έντυπο διαφημιστικό υλικό (φυλλάδια, κάρτες, σελιδοδείκτες, μαγνητάκια κλπ) και μπορούμε να αναλάβουμε τη διανομή τόσο του διαφημιστικού υλικού όσο και του βιβλίου σε βιβλιοπωλεία και άλλους χώρους.

Δικαιώματα πωλήσεων

     Οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι θα σας ζητήσουν να τους παραχωρήσετε τα δικαιώματα από τις πωλήσεις των βιβλίων σας προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοση. Αν όμως Γίνετε οι Εκδότες σας διατηρείτε εσείς όλα τα δικαιώματα από τις πωλήσεις και εμείς αμειβόμαστε ανάλογα με τις υπηρεσίες που σας προσφέρουμε. 

Κόστος

     Το μεγάλο ερώτημα: «Και πόσο θα κοστίσει όλο αυτό;»

     Δε θα σας δώσουμε μία απάντηση γιατί δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιθυμίες ή δυνατότητες. Προτιμούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά, να συζητήσουμε μαζί σας με βάση το συγκεκριμένο έργο που θέλετε να εκδώσετε και να σας κάνουμε μία προσφορά που να είναι προσαρμοσμένη στις δυνατότητες και τις επιθυμίες σας. Ελάτε να γνωριστούμε και να σας βοηθήσουμε να Γίνετε οι Εκδότες σας!